ISLAM

Jag har precis suttit och läst på lite om islam på olika sidor, både förespråkande sidor samt motståndarsidor.
Nu ska inte jag sitta här och säga vad som är rätt och fel, för det har jag ingen aning om, men när jag läser om vanliga missuppfattningar och feltolkningar och då 'det rätta beskrivs' så kan man ju inte annat än att tro på det?
Till exempel det här med slöjtvång och stening till döds, det har ju faktiskt inget med islam att göra utan är väl mer än traditionell grejj.
Förvisso kan man dra likheter då detta enbart förekommer i land där majoriteten av befolkningen är muslimer.

Polygami är tillåtet inom islam, men max 4 fruar(!).
Men så bra då, slipper man oroa sig att man ska ha fler buksystrar än så.
Sjukt, vidrigt och motbjudande!

Nedan har jag kopierat vissa utdrag från sidan www.islamiska.org;

  • I Islam är kvinnan ansvarig för hushållet och för familjens välfärd. För henne är mannen den som har ansvaret över henne. Hon får gärna dela med sig av sina åsikter och ge råd gällande vad som helst, men hon ska lyda mannen även om hans beslut inte skulle acceptera henne, dock endast så länge det inte går utanför Islams gränser.

Jag vet inte, behöver jag ens kommentera det?
Är man omyndigförklarad som gift i islam eller vad handlar det om?
Jag har ansvar för mig själv från och med dagen då jag fyller 18 år, punkt slut.
"Hon får gärna dela med sig av av sina åsikter" - men tack så jävla mycket, det var inte illa pinkat må jag säga! :)
Och att hon ska lyda mannen oavsett om hon accepterar det eller ej? Eeh hello?


  • Kvinnan ska ta vara på sig själv och alltid försöka vara trevlig, charmig och attraktiv för sin make. Det gör att han känner sig till ro varje gång han ser henne och det ökar därmed trivseln mellan dem. Samtidigt ska hon undvika sådant som hennes make ogillar och hålla sig borta från saker som kan leda till misstankar. Hon får inte heller släppa in främmande män i hemmet utan makens tillåtelse.

Han då? Är det bara kvinnan som har dom skyldigheterna, att svansa runt och bete sig som en liten blomknopp?
Och gäller det även honom, att han ska undvika sådant som inte hans fru gillar?
Samt hålla sig sig undan från saker som kan framkalla misstankar?

  • Gällande det sexuella förhållandet så är kvinnan skyldig att besvara mannen om han vill älska med henne. Betydelsen av vad Profeten salallahu allayihi wasalam sade: "Närhelst en man kallar sin fru till deras säng, men hon vägrar att komma och låter honom tillbringa natten arg på henne, förbannas hon av änglarna till morgonen." (Muslim vol. 3, nr 181)                                                                                                                                                                  Syftet med denna hadith är att hindra kvinnan från att avstå sexuellt umgänge med sin man, för det finns vissa kvinnor som utan någon som helst orsak nekar sina män till att ha sexuellt umgänge med dem.   Detta kan göra mannen frustrerad och deprimerad och kan då vara en av orsakerna till att han begår äktenskapsbrott, dvs är otrogen.                                                                                                                                                           Är kvinnan däremot sjuk eller har någon god orsak till att inte älska med sin man förväntas han visa förståelse.                                                                                                                                                        För att skapa en permanent och varande kärlek i äktenskapet, är det bra om kvinnan studerar sin make för att veta vad som gör honom nöjd. Hon bör kunna känna vilket humör han är på och kunna förutse hans behov.

Då undrar jag först och främst och återigen om denna mening även gäller mannen?
"För att skapa en permanent och varande kärlek i äktenskapet, är det bra om kvinnan studerar sin make för att veta vad som gör honom nöjd. Hon bör kunna känna vilket humör han är på och kunna förutse hans behov."
Är det ömsesidigt så har jag absolut inte att säga, men gäller det enbart kvinnan så spränger jag något alltså!
Och vem reagerar inte på det här med kvinnans skyldighet gällande sex?
Skyldigheter dit och rättigheter hit, ta er någonstans!
Det är inte normalt, det är förnedrande, kränkande och sjukt!
INGEN ska bli tvingad till sex, det är något som båda ska vara med på - slutdiskuterat.
Är mannen GOD himself enligt islam eller vad är det frågan om??

  • Och om hon går ut ur huset utan hans tillåtelse, kommer änglarna att förbanna henne till dess att hon återvänder, såvida hon inte ångrar sig." (Abu Daoud; Fiqh as-Sunna vol. 2, s 181)

Den ovanstående är rätt skön också, och något som faktiskt jag har fått erfara.
Haha.. "Snälla, får jag gå ut med sopporna? Och kanske passa på att handla lite frukt samtidigt? Åååh, TACK älskling!"
Det är bara sjukt.
Det är en fru vi pratar om, inte ens 5-åriga dotter som kan bli överkörd av en bil eller gå i vilse.

  • Vid en skilsmässa får modern vårdnaden av barnen både pojkar och flickor till dess att de fyller sju år. Därefter övergår vårdnaden till fadern.
Jag har ingen energi till att argumentera längre.
Tack och lov så har jag lungnat ner mig, jag sitter bara och ler och skakar på huvudet nu..
Men när jag läste och vart inkastad i den islamska världen så vart jag upprörd.
Nu ska jag absolut inte bara smutskasta den religionen, för det finns fina avsnitt där också och jag drar absolut inte alla muslimer över en kant.
Jag är som sagt Turkiet besatt och spenderar så mycket tid som möjligt där, och har en stort antal muslimska vänner.
MEN, med det här vill jag bara säga att denna religion är inget för mig.
Jag har aldrig tidigare känt mig säkrare om att kristendomen står mig närmast om hjärtat, även fast jag inte är religös.

Det hoppas jag verkligen inte!



Kommentarer
Malin

Jag tycker att du ska läsa lite om kristendomen från en annan vinkel också, då är den inte heller så vacker ;)

2010-01-29, 17:04:05 http://mikithemonster.blogg.se/
Miki

Det har jag sannerligen gjort, och den är f*n så mycket vackrare än det här skitsnacket!

2010-01-29, 17:04:59 http://mikissurroundings.blogg.se/
Anonym

Hej,



Några kommentarer ang. Islam.



Koranen är i många delar baserad på bibeln. I Koranen berättas det bl a om Moses och Jesus. Vi kallar oss kristna men hur många av oss har läst vad som står i "vår" bok?! Mycket av det som västerlänningar hackar ner på när det gäller islam finns även inom kristendomen. Hur många av "oss" kristna praktiserar det som står i Bibeln? Hur många av muslimerna praktiserar det som står i Koranen?



När det gäller Turkiet så är det inte tillåtet att ha 4 fruar legalt. Tyvärr så finns det fortfarande ett antal fanatiska imamer som gör en sk imam-vigsel, men den är inte laglig. Den typen av vigslar hittar man till en stor majoritet i de östra delarna av Turkiet, där tyvärr mycket av utbildning hos kvinnor kommit på kant, eller inte existerar. Bara ett exempel.



Jag skulle råda dig till att läsa Koranen istället för att gå in på olika sajter. De som har skrivit där kan ha olika tolkningar av Koranen och det bästa är att bilda sin EGEN uppfattning genom att läsa. Inte genom att läsa andras tolkningar eller åsikter.



Ha det så jättebra i Turkiet!



2010-01-29, 23:24:27
Anonym

glömde...



att kommentera att vi måste tänka på att både Bibeln o Koranen är skriven för tusentals år sedan. Som med allt annat så förändras värden och världen.

2010-01-29, 23:36:17
Anonym

All religion är vidrig och har verser som kan få håret att resa sig. Stening och slöja är traditioner som fötts ur religionen, eller möjligtvis tvärtom. Men både stening och att kvinnor ska skyla sig finns i alla abrahamitiska religioner. Allt handlar egentligen om hur religiösa ledare väljer att tolka det som står i en uråldrig bok, vilket är det som gör religion så farlig.

2010-01-30, 11:58:58

Kommentera inlägget här:

namn,


mail, (publiceras ej)

blogg,

kommentar,

Trackback